We love Bordercollies

De Bordercollie

De Border Collie is van oorsprong een herdershond die wordt gebruikt voor het drijven van schapen. Inmiddels zijn er Border Collies in alle delen van de wereld. Zij drijven niet alleen schapen maar ook koeien, paarden, ganzen, eenden en zelfs herten! Het drijven van vee zit in de genen van dit ras en praktisch elke jonge Border Collie zal instinctmatig drijfgedrag vertonen wanneer hij bij een koppel schapen wordt losgelaten. De Border Collie kan gebruikt worden in de dagelijkse praktijk bij veehouders. Op een melkveebedrijf worden de honden veelal gebruikt om het vee uit de weide te halen, in de melkstal te sturen of de dieren uit de ligboxen te halen en bij het voerhek weg te houden.

Op een schapenbedrijf verricht de hond ontelbare nuttige taken; schapen ophalen uit of wegbrengen naar de weide, koppels schapen splitsen, de schapen in een behandelbad sturen, in en uit een vee trailer halen en helpen op veemarkten.

De Bordercollie is een buitengewoon intelligente, energieke en veelzijdige hond met unieke kenmerken die hem tot een geweldige metgezel maken.
Hier zijn enkele van de opvallende eigenschappen en redenen waarom wij zo gek zijn op een Bordercollie en waarom mensen ervoor kiezen een
Bordercollie aan te schaffen:

 

 • Intelligentie:
  Bordercollies staan bekend als een van de slimste hondenrassen ter wereld. Ze leren snel nieuwe commando’s en genieten van mentale uitdagingen.

 • Energiek en actief:
  Deze honden hebben veel energie en houden van beweging. Ze zijn perfect voor actieve eigenaren die graag wandelen, rennen of deelnemen aan hondensporten.

 • Werkdrift:
  Oorspronkelijk gefokt als herdershonden, hebben Bordercollies een sterke werkdrift.
  Ze vinden het heerlijk om taken uit te voeren en zijn vaak betrokken bij hondensporten zoals behendigheid of schapendrijven.

 • Gevoeligheid:
  Bordercollies hebben een sterke band met hun eigenaar en zijn vaak gevoelig voor de stemmingen van mensen. Ze gedijen goed bij positieve bekrachtiging en genegenheid.

 • Sociaal en vriendelijk:
  Over het algemeen zijn Bordercollies sociaal met mensen en andere huisdieren. Ze vormen sterke banden met hun gezin en kunnen uitstekende familiehonden zijn.

 • Waakzaamheid:
  Bordercollies zijn van nature waakzaam. Hoewel ze geen agressieve waakhonden zijn, zullen ze hun familie beschermen en waarschuwen voor ongewone gebeurtenissen.

 • Veelzijdigheid:
  Door hun intelligentie en trainbaarheid zijn Bordercollies geschikt voor verschillende activiteiten, waaronder hondensport, gehoorzaamheidstraining en zelfs therapiewerk.

 • Aantrekkelijk uiterlijk:
  Met hun schitterende vacht, expressieve ogen en wendbare bouw zijn Bordercollies visueel aantrekkelijke honden.

Het is echter belangrijk op te merken dat Border Collies niet voor iedereen geschikt zijn. Ze vereisen toewijding, tijd, training en fysieke activiteit.
Het is cruciaal om goed na te denken over de beslissing om een Bordercollie aan te schaffen en ervoor te zorgen dat je kunt voorzien in hun behoeften om een gelukkig en gezond leven te leiden.

 
 
 

"Een Bordercollie is niet zomaar een hond; het is een levendig stukje magie dat je leven vult met intelligentie, speelsheid en onvoorwaardelijke liefde. Hun vrolijke ogen weerspiegelen een wereld van avontuur, terwijl hun wendbare geest en trouwe hart elke dag verrijken met betekenis en plezier. In een Bordercollie vind je niet alleen een viervoetige metgezel, maar een levenslange bron van inspiratie en vreugde.”

Neem contact op

Witterweg 56

9405 VL Assen

Mobiele nummer

+31 6 573 279 66

Scroll naar boven